ОСОБЛИВОСТІ КЛІНІЧНОГО ПЕРЕБІГУ ТА ДІАГНОСТИКА СІМЕЙНОЇ ФОРМИ НЕАКТИВНОЇ АДЕНОМИ ГІПОФІЗА - Halimova, Z. Yu.; Hamedova, F. S.; Abdullaeva, G. D. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2017)
Проведені клінічні дослідження з метою порівняльної оцінки особливостей диференціальної діагностики, клінічного перебігу та прогнозу хворих з спадково-сімейної і спорадичною формами неактивній аденоми гіпофіза показали, що у хворих з НАГ поширеність сімейної форми становить 29,6% і на відміну від спорадичною форми асоціюється з більш ранній клінічні прояви, агресивний перебіг, велика кількість клінічних симптомів, ранній розвиток рефрактерності до терапії, несприятливий прогноз захворівших.