ПЕРЕВАГИ ДЕПО-ПРОВЕРА І ДИДРОГЕСТЕРОНУ ПРИ ГІПЕРПЛАСТИЧНИХ ПРОЦЕСАХ ЕНДОМЕТРІЮ - Maksudova, N. M.; Musayeva, R. H.; Muminova, A. U. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2017)
Резюме. Результати проведених досліджень показали, що депо-провера надає більш виражений антипроліферативний ефект аж до атрофії ендометрія. Дідрогестрон в тій дозі, яка викликає секреторну трансформацію ендометрія не здатний пригнічувати овуляцію, а при гіперпластичних процесах ендометрія поряд з нівелюванням гіперплазії ендометрія не спостерігалося морфофункціональних змін характерних для атрофії слизової матки.