СТАН ДЕТОКСИКАЦІЙНО ФУНКЦІЇ ПЕЧІНКИ У ХВОРИХ ІЗ ЗАПАЛЬНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ КИШКИ - Яцишин, Р. І.; Скробач, Н. В.; Петрина, В. О.; Шаповал, О. А.; Вишиванюк, В. Ю. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
Запальні захворювання кишки (ЗЗК) характеризуються рецидивуючим перебігом з тривалими загостреннями і ускладненнями, які зумовлюють втрату працездатності хворих. Не викликає сумнівів, що супутні дисбіотичні зміни кишки погіршують перебіг основного захворювання, частіше настають рецидиви та розширюються варіанти ускладненого перебігу, можуть спостерігатися патологічні зміни печінки різного ступеня тяжкості.