ТРИВАЛІСТЬ ЗАХВОРЮВАННЯ ЯК ЧИННИК РОЗВИТКУ СТРУКТУРНО- ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ЗМІН КІСТКОВО ТКАНИНИ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГАСТРОДУОДЕНІТ У ПОЄДНАННІ З ХРОНІЧНИМ ПАНКРЕАТИТОМ - Бойко, Т. В.; Лихацька, Г. В.; Лихацька, В. О. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
У хворих на поєднану патологію органів травлення часто розвивається остеодефіцит, що значно зростає внаслідок збільшення в популяці кількості людей літнього та старечого віку. Однак, повністю не з ’ясовані механізми формування остеоде- фіциту, роль чинників ризику.