ОЦІНКА АНТИБІ0ТИК0РЕЗИСТЕНТН0СТІ УРОПАТОГЕНІВ ПРИ ІНФЕКЦІЯХ СЕЧОВИХ ТА СТАТЕВИХ ШЛЯХІВ - Андреєва, І. Д.; Осолодченко, Т. П.; Рябова, І. С.; Завада, Н. П.; Батрак, О. А.; Лук’яненко, Т. В. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
Інфекції сечовивідних та статевих шляхів відносяться до найпоширеніших видів патологій людини. Джерелом інфекцій сечових та статевих шляхів є нормальна мікрофлора, що колонізує періурет- ральну ділянку та дистальний відділ сечовипускального каналу. За останні роки спостерігається значне збільшення резистентності уропатогенів до антибактеріальних препаратів.