ПРОГНОЗУВАННЯ СТУПЕНЯ УРАЖЕННЯ КІСТКОВО ТКАНИНИ НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ ДАНИХ ОРТОПАНТОМОГРАФІ ТА ЕХООСТЕОМЕТРІ ЩЕЛЕП У ПАЦІЄНТІВ, ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ ІІ ТИПУ - Якимець, М. М. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. В статті розглянуто можливість прогнозування ступеня ураження кістково тканини на основі аналізу даних ортопантомографі та ехоостеометрі щелеп у пацієнтів, хворих на цукровий діабет II типу. Поєднане застосування цих двох методів дослідження дозволяє оптимально вибрати у клініці необхідні лікувальні заходи для хворих з цукровим діабетом II типу та пародонтитом. КЛЮЧОВІ СЛОВА: цукровий діабет, пародонт, мінеральна щільність кістково тканини, ортопантомограма.