ВИВЧЕННЯ ТОКСИЧНОГО ВПЛИВУ КАДМІЮ ХЛОРИДУ НА ОРГАНІЗМ ПІДДОСЛІДНИХ ТВАРИН В УМОВАХ ГОСТРОГО ДОСЛІДУ - Флекей, Н. В. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Вивчено токсичність впливу кадмію хлориду на організм піддослідних тварин в умовах гострого досліду. Досліджено морфологічні зміни в печінці та нирках у білих щурів при вживанні питно води з різними концентраціями кадмію хлориду. КЛЮЧОВІ СЛОВА: нирки, печінка, кадмію хлорид, питна вода.