ОСОБЛИВОСТІ ЗМІН ЦИТОКІНОВОГО ПРОФІЛЮ КРОВІ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ТРИМЕТАЗИДИНУ ДЛЯ КОРЕКЦІ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ДИФУЗНОГО ІШЕМІЧНО-НЕКРОТИЧНОГО КАРДІОСКЛЕРОЗУ У ЩУРІВ З РІЗНОЮ СТІЙКІСТЮ ДО ГІПОКСІ - Сатурська, Г. С. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Використовуючи ендогенну метаболічну терапію для корекці дифузного ішемічно-некротичного кардіосклерозу ми дослідили особливості цитокінового профілю в різні терміни спостереження у тварин із різною резистентністю до гіп о кс і. В експерименті підтверджено ефективність раннього застосування триметазидину для оптимізаці цитокіново реакці при розвитку кардіосклеротичного процесу. КЛЮЧОВІ СЛОВА: гіпоксія, дифузний кардіосклероз, цитокіновий профіль, триметазидин.