ЗАСТОСУВАННЯ БЛОКАТОРІВ РЕЦЕПТОРІВ АНГІОТЕНЗИНУ II В ЛІКУВАННІ АРТЕРІАЛЬНО ГІПЕРТЕНЗІ - Мерецький, В. М. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Артеріальна гіпертензія на сьогодні є провідною причиною серцево-судинних ускладнень (інфаркт, інсульт) і, як наслідок, смертності пацієнтів. Зниження захворюваності та смертності від серцево-судинних ускладнень є головною метою лікування пацієнтів, які страждають на підвищений артеріальний тиск. Перспективним є застосування блокаторів рецепторів ангіотензину II - препаратів з плейотропними фармакологічними властивостями, які мають багатокомпонентну антигіпертензивну ефективність, добру переносимість, різнопланову органопротекцію, є безпечними, здатними покращити віддалений прогноз для хворих на артеріальну гіпертензію. КЛЮЧОВІ СЛОВА: артеріальна гіпертензія, блокатори рецепторів ангіотензину II, азілсартана медоксоміл.