КЛІНІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ НАТУРОПАТИЧНИХ МЕТОДІВ РЕАБІЛІТАЦІ ХВОРИХ З ГЕМОРАГІЧНИМ ІНСУЛЬТОМ ЗАЛЕЖНО ВІД НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЗАХВОРЮВАННЯ - Андріюк, Л. В.; Магулка, І. В. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Проведено аналіз методик відновлення втрачених функцій у пацієнтів з наслідками перенесеного геморагічного інсульту. Показаний механізм ді основних немедикаментозних методик (рефлексотерапі, гірудо-, апі- та мануально терапі), які використовуються для відновлення порушених функцій пацієнтів, які перенесли крововилив у мозок у відновному періоді. КЛЮЧОВІ СЛОВА: реабілітація, інсульт, голкорефлексотерапія, гірудотерапія, апітерапія, постізометрична релаксація.