ЗМІНИ ПОКАЗНИКІВ БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ ЗА УМОВ ОДНОЧАСНОГО УРАЖЕННЯ ЩУРІВ ТОКСИЧНИМИ ДОЗАМИ АДРЕНАЛІНУ ТА ТЕТРАХЛОРМЕТАНУ - Алексевич, К. О.; Фіра, Л. С.; Грималюк, О. І. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Встановлено, що одночасне ураження щурів тетрахлорметаном та адреналіном викликає посилення процесу глікогенолізу, на що вказує підвищення вмісту глюкози та зниження вмісту глікогену в органах тварин. Протягом експерименту нами відмічено зниження активностей сукцинатдегідрогенази та цитохромоксидази, що свідчить про пригнічення біоенергетитчних процесів в організмі щурів після ураження. КЛЮЧОВІ СЛОВА: тетрахлорметан, адреналін, глюкоза, глікоген, сукцинатдегідрогеназа, цитохромоксидаза.