МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ПЛАЦЕНТИ,ДЕЦИДУАЛЬНО І АМНІОНАЛЬНО ОБОЛОНОК ПРИ ПЕРЕДЧАСНИХ ПОЛОГАХ - ЛизинМО, Т. М. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
Проведено дослідження плаценти у жінок з передчасними пологами. Основну групу склали 19 породілей з фізіологічними пологами і 21 породілля з передчасними пологами. Це дозволило нам встановити наявність продуктивних та дистрофічних змін у якірних ворсинах плаценти. У зв’язку з цим це дослідження вимагає детального вивчення макро- і мікроскопічних змін плаценти та судинного русла у жінок з передчасними пологами. Таким чином, при вагітності створюються всі умови досконалого кровопостачання у плаценті з відповідним дозріванням судин та капілярів у термінальних форсинах.