ПРОГНОЗУВАННЯ ВНУТРІШНЬОУТРОБНОГО СТАНУ У ВАГІТНИХ З ПРЕЕКЛАМПСІЄЮ У ВАГІТНИХ - Іванов, І. І.; Стефанович, А. А. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
На сьогодні у сучасному акушерстві гостро обговорюється питання прогнозування стану дітей, народжених від матерів, які перенесли під час вагітності прееклампсію різного ступеня тяжкості. Проведено дослідження сурфактант-асоційованих ліпідів та модифікованого альбуміну в амніотичній рідині у вагітних в 3 триместрі вагітності. Встановлено, що між вмістом сурфактант-асоційованих ліпідів та кількістю модифікованого альбуміну існує прямий кореляційний зв'язок, що підтверджує клінічні показники внутрішньоутробного стану плода при прееклампсії різного ступеня тяжкості.