КОРЕКЦІЯ ГОРМОНАЛЬНИХ ПОРУШЕНЬ У ХВОРИХ З НЕПЛІДНІСТЮ ПІСЛЯ ЕНДОХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ - Іванюта, Л. І.; Ракша, І. І.; Дубенко, О. Д.; Андреєва, В. М. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
У статті показаний вплив лапороскопічного методу лікування на гормональний статус жінок з безплідністю. Ми можемо зробити висновок про те, що в будь-якому випадку після перенесеної лапороскопії відбувася нормалізація менструального циклу. В інших жінок, у яких базальна температура не нормалізувалася після хірургічного втручання, стимуляція овуляції відбувалася з великим ефектом, тому що яєчники ставали більш чутливими, ніж у минулому.