СТАН АНТИОКСИДАНТНОЇ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ І ПЕРЕКИСНОГО ОКИСЛЕННЯ ЛІПІДІВ У ВАГІТНИХ ПРИ ГІПЕРФУНКЦІЇ ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ - Афанасьєв, І. В. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
Проведено обстеження 160 вагітних жінок, з них 130 жінок з гіперфункцією щитоподібної залози(ЩЗ), з них 30 вагітних отримували базисну терапію. 100 вагітних отримували додаткову комплексну терапію. Визначена роль зростання активності перекисного окислення ліпідів(ПОЛ) і антиоксидантної системи (АОС) захисту у виникненні ускладень вагітності та пологів при гіперфункції ЩЗ. Доведено, що впроваження розробленої комплексної терапіїсприяє нормалізації процесів ПОЛ і АОС захисту у вагітних з гіперфункцією ЩЗ.