ОСОБЛИВОСТІ УРАЖЕННЯ ШЛУНКА В ЛАБОРАТОРНИХ БІЛИХ ЩУРІВ, ВИКЛИКАНИХ РІЗНИМИ РЕЖИМАМИ СТРЕСОВОЇ НАПРУГИ - Denefil О. V.; Riabokon М. О.; Pokryshko А. О.; Ryabokon, S. S. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2017)
Резюме. Будь-який стрес провокує ураження слизової оболонки в шлунку щурів. При хронічному стресі, викликаному тривалою гіпокінезією, гострий стрес викликає важкі ураження з ерозією і прогресом виразки у всіх щурів тільки при тривалій іммобілізації (3 годин). Різні умови тривалого іммобілізаційного стресу провокують виникнення гастритів, ерозій, виразок, що відзначаються більше при повсякденній іммобілізації тварин.