БІОІМПЕНДАНСНИЙ МЕТОД ОЦІНКИ СКЛАДУ ТІЛА В АЛГОРИТМІ І ТЕХНОЛОГІЯХ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ І КОНТРОЛЮВАННЯ НЕІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ В ПРАКТИЦІ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ - Potjagenko, M. M.; Nevoit, A. V.; Sokoluk, N. L.; Nevoit, M. M.; Ozarchuk, L. P. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2017)
Резюме. Сьогодні медичній спільноті зрозумілі важливість профілактики та контролю над неінфекційними захворюваннями. В дослідженні нами зроблена спроба визначення чутливості біоімпендансного методу оцінки складу тіла для оптимізації алгоритму запровадження здорового способу життя задля профілактики неінфекційних захворювань в практиці сімейного лікаря. На моніторі складу тіла (HBF-500-E Omron, Японія) обстежено 59 лікарів-інтернів (середній вік 24±2 роки; 47(79,6%) - жінки). У 25% і 19 (33%) респондентів встановлено збільшення індексу маси тіла ≥ 25 кг/м2 та вмісту жиру відповідно. У 56(95%) – встановлено зниження відсоткового рівня м’язів нижче вікової норми. Це свідчить про те, що молоді лікарі не ведуть здоровий спосіб життя. Біоімпендансний метод оцінки складу тіла клінічно допустимий для ранньої діагностики.