КОНТРОЛЬ АНЕМІЇ ПРИ РЕВМАТИЧНИХ ЗАХВОРЮВАННЯХ - Кузьміна, Г. П.; Князєва, О. В.; Азаренко, В. Є. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
Анемія - один з частих коморбідних проявів ревматичних хвороб (РХ), який пов’язаний з хронічним запаленням та спостерігається в активній фазі хвороби у більшо частини пацієнтів. Досліджень, що вивчають анемію, асоційовану з системними захворюваннями сполучно тканини (СЗСТ), невелика кількість, навіть рандомізован і дослідження критерієм виключення вважають анемію (за зниженим рівнем гемоглобіну) (Jo і nt Bone Sp іпе., 2011).