АНАЛІЗ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ВАКЦИНОКЕРОВАНІ ІНФЕКЦІ У РІЗНИХ КРА НАХ СВІТУ - Федяк, І. О.; Білик, І. П.; Іванюлик, І. І. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. У статті представлені результати опрацювання динаміки поширеності та показників стану вакцинокерованих інфекційних хвороб (кашлюку, менінгококово інфекці, кору, краснухи) за даними Звітів Європейського Центру профілактики і контролю захворювань та Департаменту охорони здоров’я штату Каліфорнія (США). Встановлений ріст поширеності цих хвороб у кра нах ЄС і США, що пов’язано, у першу чергу, із огріхами у проведенні вакцинаці та наявністю нестійкого імунного прошарку серед сучасно людсько популяці. КЛЮЧОВІ СЛОВА. Поширеність вакцинокерованих інфекційних хвороб, кашлюк, менінгококова інфекція; кір; краснуха.