ВИВЧЕННЯ СЕНСИБІЛІЗУЮЧО ДІ НОВОГО РОСЛИННОГО ЗАСОБУ КАПСУЛ «ФІТОВЕНОЛ» - Томашевська, Ю. О. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Хвороби вен залишаються однією з найактуальніших проблем сучасно медицини. Базисом для проведення патогенетично обґрунтовано медикаментозно терапі хронічних захворювань вен є венотонічні лікарські препарати. Поряд з фармакологічною активністю, важливою властивістю нових лікарських засобів є х нешкідливість, що обумовило вивчення сенсибілізуючих властивостей засобу. Сенсибілізуючу дію досліджуваного засобу оцінювали за його здатністю викликати реакці гіперчутливості сповільненого та негайного типів у тестах кон'юнктивально проби та непрямо дегрануляці мастоцитів. КЛЮЧОВІ СЛОВА: «Фітовенол», хвороби вен, сенсибілізуюча дія.