МОРФОМЕГРИЧНИЙ АНАЛІЗ КЛІТИННО ЛАНКИ МІСЦЕВОГО ІМУНІТЕТУ ПРИ ГІПЕРПЛАСТИЧНИХ ПРОЦЕСАХ ЕНДОМЕТРІЯ У ЖІНОК ПРЕ- ТА МЕНОПАУЗАЛЬНОГО ВІКУ - Сельський, П. Р.; Слива, А. Ф.; Ваврух, П. О. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Проведено гістологічне та морфометричне дослідження 44 пацієнток з гіперпластичними процесами ендометрія. У більшості хворих спостерігали порушення місцевого клітинного імунітету. Виявлена залежність імунних порушень від ступеня розвитку гіперпластичних процесів. На основі проведених досліджень можна зробити висновок про суттєвий вплив імунних чинників на прогрес даного захворювання. КЛЮЧОВІ СЛОВА: гіперпластичні процеси ендометрія, клітинний імунітет, клітинний інфільтрат.