ВИВЧЕННЯ АНТИЕКСУДАТИВНО ТА МЕМБРАН0СТАБІЛІЗУЮЧ0 АКТИВНОСТІ ЕКСТРАКТУ КОРИ БЕРЕЗИ БОРОДАВЧАСТО - Мала, О. С. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Проведено дослідження антиексудативно та мембраностабілізуючо активності густого екстракту кори берези бородавчасто в порівнянні з класичним препаратом «Кверцетин». Визначено, що густий екстракт кори берези бородавчасто виявляє виражену антиексудативну та помірну мембраностабілізуючу дію. КЛЮЧОВІ СЛОВА: густий екстракт, кора, береза бородавчаста, антиексудативна, мембраностабілізуюча дія.