САНАТОРНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ З ПАТОЛОГІЄЮ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ РОЗЛАДАМИ БІЛІАРНО СИСТЕМИ ІЗ ЗОН РАДІОАКТИВНОГО ЗАБРУДНЕННЯ ВНАСЛІДОК АВАРІ НА ЧАЕС - Козак, Д. В.; Лавриненко, О. М.; Коваль, В. Б.; Салайда, І. М.; Грушко, В. В. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. Робота присвячена вивченню ефективності впливу санаторно-курортно реабілітаці за допомогою природних лікувальних факторів та курсу ЛФК на перебіг хронічного некалькульозного холециститу та функціональних розладів біліарно системи у дітей та підлітків з радіоактивно забруднених територій внаслідок аварі на ЧАЕС. КЛЮЧОВІ СЛОВА: Радіоактивне забруднення, хронічний холецистит, дискінезія жовчних шляхів, реабілітація.