ПАТОГЕНЕТИЧНІ ОСНОВИ МОДЕЛЮВАННЯ ПАРОДОНТИТУ У ТВАРИН - Демкович, А. Є.; Бондаренко, Ю. І. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ: Запропоновано новий спосіб моделювання пародонтиту у білих щурів. Проведена оцінка клінічних та морфологічних змін тканин пародонта дослідних тварин (білих щурів). Отримані результати дозволяють рекомендувати дану модель пародонтиту для доклінічних досліджень його перебігу, а також пошуку етіотропних і патогенетичних засобів корекці запального процесу в тканинах пародонта. КЛЮЧОВІ СЛОВА: пародонтит, пародонт, запальна реакція, щури.