ОСОБЛИВОСТІ МОРФОМЕГРИЧНИХ ЗМІН АРТЕРІАЛЬНИХ СУДИН НИРОК ПРИ ПОРУШЕННІ ПРИТОКУ КРОВІ ДО ОДНІЄ З НИХ - Галицька-Хархаліс, О. Я. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2015)
РЕЗЮМЕ. В експерименті на щурах вивчено динаміку морфометричних показників судин нирок та гістологічно перебудови нирково тканини після стенозу та наступно реканалізаці ліво нирково а ртері. Досліджено динаміку змін функціонального стану артерій нирки, як на боці патологі, так і з протилежного боку. Встановлено поглиблення морфофункціональних змін у ранні терміни після реперфузі і поступове часткове відновлення структурно організаці судин у більш віддалені терміни. КЛЮЧОВІ СЛОВА: стеноз, нирки, спазм, а ртері, реперфузія.