ЧАСТОТА ГІПЕРПЛАЗІЙ ЕНДО- І МІОМЕТРІЯ В ХВОРИХ НА ЛЕЙОМІОМУ МАТКИ - Луб"яна С. С.; Овчаренко, Г. В.; Шелигін, М. С.; Руденко, О. Ф. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
У 168 хворих на лейоміому матки вивчено частоту гіпер-плазій ендометрія та його морфологічні особливості залежно від розмірів лейоміоми. Різні види гіперпластичних процесів і проліферативний ендометрій виявлено в 66,1%, у тому числі ати пічна гіперплазія в 3,6%. Частота та різні варіанти гіперплазій не залежать від розмірів лейоміоми.