МІСЦЕ МІКРОХІРУРГІЇ В ЛІКУВАННІ НЕПЛІДНОСТІ - Іванюта, Л. І.; Іванюта, С. О. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
Вивчена ефективність мікрохірургічного лікування трубно-перитонеально та поєднано неплідності у 380 пацієнток. Висвітлені основні принципи мікрохірургів, методи підготовки хворих, види операцій, введення післяопераційного періоду. Показана залежність результатів операції від діагнозу, терміну захворювання, віку хворих, поєднання чинників неплідності. Відновлення прохідності маткових труб наступило у 86,5 %, а вагітність у 43,6% пацієнток.