ІМУНОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПАТОГАНЕЗУ ГІПЕРПЛАСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ ЕНДОМЕТРІЮ - Борода, А. М.; Бичкова, Н. Г. (Здобутки клінічної і експериментальної медицини, 2013)
Проведено дослідження імунного статусу у жінок з гіперплазією ендометрію. Встановлено, що зниження компенсаторних властивостей ендометрію відбувається на фоні посилення імунного дизбалансу. Оцінка параметрів імунного статусу може бути використана для визначення функціонального стану ендометрію з метою його корекції, та як критерій ефективності проведеного лікування та клінічного прогнозу.