СТАН ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНИХ ПРОЦЕСІВ У ЛЕГЕНЯХ В ДИНАМІЦІ РОЗВИТКУ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО АЛЕРГІЧНОГО АЛЬВЕОЛІТУ - Kovalska, M. Ye. (Вісник наукових досліджень, 2017)
В роботі показано, що екпериментальний алергічний альвеоліт характеризується зростанням вмісту продуктів ліпопероксидації (діє нових кон’югатів і малонового діальдегіду) у всі періоди дослідження та активності ферментів супероксиддисмутази (СОД), каталази (КТ) і глутатіонпероксидази (ГПО) на 2 добу експерименту та суттєве зниження показників СОД, КТ та ГПО на 24 і 34 доби цього модельного процесу захворювання.