ПОШИРЕНІСТЬ ФАКТОРІВ РИЗИКУ ОНКОПАТОЛОГІЇ РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ В ОСІБ ШКІЛЬНОГО ВІКУ З РІЗНИМ РІВНЕМ ТРИВОЖНОСТІ - Shkrobot, L. V.; Vadzyuk, S. N.; Palasyuk, B. O. (Вісник наукових досліджень, 2017)
Оцінено стан пародонта у дітей середнього та старшого шкільного віку з різним рівнем тривожності. Виявлено значну розповсюдженість його уражень, починаючи з 11–12 років, також показано, що тривожність дитини впливає на стан м’яких тканин пародонта. У дітей із високою тривожністю, достовірно частіше відмічався хронічний катаральний гінгівіт порівняно з учнями з низькою тривожністю. Рекомендується проводити онкоогляди ротової порожнини, починаючи з дітей старшого шкільного віку.