АНАЛІЗ СЕЗОННОСТІ ВИНИКНЕННЯ ВАД НЕВРАЛЬНОЇ ТРУБКИ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Yevtushok, B. A. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Дане дослідження присвячене вивченню сезонних коливань частоти виникнення вад невральної трубки (ВНТ) в популяції Рівненської області. Вища частота виникнення ВНТ спостерігалася в лютому та серпні, однак ця відмінність не була статистично достовірною. Отримані результати сприяють поглибленню знань про епідеміологічні особливості ВНТ для подальшого вивчення факторів ризику та підвищення ефективності профілактичних заходів.