РОЛЬ ПРОЦЕСІВ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ТА АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВ АНТИОКСИДАНТНОГО ЗАХИСТУ В МІОКАРДІ У ПАТОГЕНЕЗІ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ БРОНХІАЛЬНОЇ АСТМИ - Reheda, M. S.; Nebelyuk, N. M. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У роботі було досліджено роль антиоксидантного захисту в міокарді мурчаків при експериментальній бронхіальній астмі (EБ A) на 1-шу, 4-ту, 18-ту і 25-ту доби.Результати досліджень показали, що на всіх етапах розвитку ЕБА вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів (малонового діальдегіду і дієнових кон’югатів) збільшувався, разом з тим, як на 1-шу, 4-ту та 18-ту доби активність супероксиддисмутази, каталази і глутатіонредуктази зростала, за винятком рівня глутатіонредуктази, який на 18-ту добу знижувався, з подальшим зменшенням рівня усіх ферментів АОС на 25-ту добу експерименту.