МАСОМЕТРИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА КАМЕР КОМПЕНСОВАНОГО ТА ДЕКОМПЕНСОВАНОГО ЛЕГЕНЕВОГО СЕРЦЯ - Slabyy, O. B.; Tatarchuk, L. V.; Hnatyuk, M. S. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Досліджено зміни масометричних параметрів камер серця після правосторонньої пульмонектомії. Встановлено, що остання призводить до гіперфункції серця, нерівномірного, диспропорційного зростання мас його камер із домінуванням гіпертрофії правого шлуночка та правого передсердя. Найбільш зміненими масометричні параметри виявилися у правому шлуночку декомпенсованого легеневого серця.