РІВЕНЬ ІНТОКСИКАЦІЇ ТА ДИСБІОЗУ КИШЕЧНИКА У ХВОРИХ НА РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ НА ФОНІ ПРОВЕДЕННЯ ХІМІОТЕРАПІЇ - Malyar-Hazda, N. M.; Bedey, N. V. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У статті досліджено рівень ендогенної інтоксикації за допомогою розрахункових методів та встановлено рівень кишкового дисбіозу за допомогою бактеріологічного обстеження калу у хворих на рак молочної залози під час проведення хіміотерапії. У пацієнтів із раком молочної залози виявлено наявність інтоксикаційного синдрому та встановлено залежність ступеня його вираження від стадії пухлинного процесу. В переважної більшості хворих на рак молочної залози (97,1 %) після хіміотерапії виникають глибокі дисбіотичні порушення мікрофлори товстої кишки.