ВПЛИВ КОРАРГІНУ НА МІКРОФЛОРУ РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ ХВОРИХ НА ГЕНЕРАЛІЗОВАНИЙ ПАРОДОНТИТ - Yurzhenko, A. V. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Досліджено вплив іммобілізованого на силіксі кораргіну на мікрофлору пародонтальних кишень хворих на генералізований пародонтит. Аплікації на ясна кораргіну нормалізують склад мікрофлори ротової порожнини. Поява лактобактерій значною кількістю підтверджує позитивний результат лікування. Ефективність іммобілізованого на силіксі кораргіну зумовлена пролангованою антигіпоксичною, вазодилаторною дією кораргіну та сорбційно- детоксикаційними властивостями силіксу.