ПЕРВИННІ НОДУЛЯРНІ ЕПІТЕЛІАЛЬНІ НОВОУТВОРЕННЯ ПЕЧІНКИ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ СУЧАСНИМИ НАУКОВИМИ ДАНИМИ ПРО СТРУКТУРУ І ФУНКЦІЮ ЦЬОГО ОРГАНА - Bordik, N. YU. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Основною метою дослідження є визначення інформативних патоморфологічних критеріїв розмежування нодулярних гепатоцелюлярних аденом і карцином на підставі оцінки якісних та кількісних показників їх морфологічної структури для об’єктивізації диференціального морфологічного діагнозу. Було обстежено хворих із доброякісними і злоякісними новоутвореннями печінки, із них у 26 з гепатоцелюлярною аденомою (ГЦА) і 87 випадків із гепатоцелюлярною карциномою не мали специфічних проявів і були відносно варіабельними. Всі основні види патології, яку вивчали, такі, як ГЦА та ГЦК, об’єднує те, що проліферуючий атиповий епітеліальний компонент супроводжується порушеннями стратифікації шарів, вертикальної анізоморфності, дозрівання і диференціювання епітеліальних клітин різного ступеня.