МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ТКАНИН ПАРОДОНТА ЩУРІВ З ЛІПОПОЛІСАХАРИДНИМ ПАРОДОНТИТОМ НА ФОНІ ГЕПАТИТУ - Щерба, В. В.; Корда, М. М. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Показано, що при моделюванні пародонтиту ендотоксином грамнегативної мікрофлори ліпополісахаридом у тканинах пародонта щурів виникають запально-дистрофічні зміни, що значно посилюються при розвитку пародонтиту на тлі супутнього гепатиту. При використанні з метою корекції високоселективного інгібітора iNOS 1400W і коферменту тетрагідробіоптерину встановлено зниження судинної реакції та часткове зменшення дистрофічних змін. Застосування при пародонтиті на фоні гепатиту неселективного інгібітора NO синтази N-нітро-L-аргініну не впливало суттєво на морфологічну структуру тканин пародонта щурів.