КОМПЛЕКСНЕ ЛІКУВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ У ВАГІТНИХ - Маланчин, І. М. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті розглянуто проблемні моменти антигіпертензивної терапії під час вагітності. Доведено позитивний вплив застосування амлодипіну в жінок з гестаційною гіпертензією та прееклампсією на перебіг вагітності. Наведено переваги профілактичного призначення препаратів кальцію та антиагрегантів для зниження проявів тяжкості пізнього гестозу. Виявлено позитивну динаміку комплексного лікування гестаційної гіпертензії, що достовірно зменшило перинатальні втрати.