ПАТОЛОГІЯ ЕНДОМЕТРІЯ У ЖІНОК ІЗ БЕЗПЛІДДЯМ ГОРМОНАЛЬНОГО ГЕНЕЗУ - Козловський, І. В. (Вісник наукових досліджень, 2013)
При обстеженні 30 жінок з ендокринним безпліддям виявлено, що патологія ендометрія у пацієнток виникає на тлі високих рівнів пролактину та естрадіолу в поєднанні з низьким рівнем прогестерону. Гіперплазія ендометрія розвивається внаслідок гонадотропної дисфункції та гіперандрогенії. Після корекції гормонального гомеостазу відновити репродуктивну функцію вдалось у 33 % пацієнтів. Тривалість гормонального лікування має бути не менше 6 місяців.