ПОКАЗНИКИ ФІБРОМАКСУ ЯК ПРОГНОСТИЧНИЙ ФАКТОР ПОРУШЕННЯ МЕНСТРУАЛЬНОЇ ФУНКЦІЇ У ЖІНОК З ХРОНІЧНИМИ ГЕПАТИТАМИ - Лимар, Л. Є. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Порушення менструальної функції (ПМФ) впродовж десятиліть турбує науковців світу. Особливо ця проблема актуальна в наш час, коли зростає роль жінок у суспільстві, яке спонукає їх до стабільної працездатності та продовження активного життя. Численні дослідження довели, що ПМФ часто зустрічаються у жінок з хронічним гепатитом (ХГ), тому необхідно враховувати морфофункціональний стан печінки та забезпечити вибір адекватної комплексної терапії ПМФ. Ми вивчали результати клінічних досліджень, показники фібромаксу в жінок з ПМФ та ХГ і визначали кореляційний зв’язок між ними. Обстежено 70 жінок репродуктивного віку з ПМФ та ХГ. Розроблено програму комплексного обстеження та профілактики ПМФ на тлі ХГ з урахуванням показників фібромаксу.