СТАН ЖИРОВОЇ ТКАНИНИ ПРИ СИНДРОМІ ПОЛІКІСТОЗНИХ ЯЄЧНИКІВ - Татарчук, Т. Ф.; Вороненко, Н. Ю.; Капшук, І. М. (Вісник наукових досліджень, 2013)
В даній статті розглянуто питання  ролі жирової тканини в формуванні різних фенотипів синдрому полікістозних яєчників (СПКЯ). Було вивчено рівні адипоцитокинів у жінок з СПКЯ залежно від наявності ожиріння. Виявлено дисфункцію жирової тканини у пацієнток з СПКЯ як з ожирінням, так із нормальною масою тіла.