МОЖЛИВОСТІ УЗД ПРИ ТОПІЧНІЙ ДІАГНОСТИЦІ ЗАХВОРЮВАНЬ ОРГАНІВ ГЕПАТОПАНКРЕАТОДУОДЕНАЛЬНОЇ ЗОНИ У ХВОРИХ З ЯВИЩАМИ ХОЛЕСТАЗУ - Леськів, І. М. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Проаналізовано спроможність УЗД при діагностиці та диференційній діагностиці захворювань органів гепатопанкреатодуоденальної зони (ГПДЗ) у 124 хворих із синдромом холестазом. Дано оцінку ефективності застосування УЗД при визначенні механічного генезу жовтяниці та причини обтурації жовчних проток; охарактеризовано основні ультразвукові симптоми. Топічний діагноз встановлено в 72,6 % пацієнтів. Механічну природу жовтяниці діагностовано у 92,2 %, позапечінкову обтурацію жовчних проток – в 95,3 %, печінковий блок – у 78,4 % хворих.