ЛІКУВАННЯ ХРОНІЧНОЇ ІШЕМІЇ НИЖНІХ КІНЦІВОК У ХВОРИХ ІЗ СИНДРОМОМ СТОПИ ДІАБЕТИКА - Кріцак, М. Ю. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Проліковано 67 пацієнтів з ішемічною та змішаною формою синдрому стопи діабетика. Всіх пацієнтів поділили на дві групи. У першу групу входило 36 осіб, які отримували загальноприйняте лікування, в другу групу – 31, яким поряд із загальноприйнятим лікуванням проводили курс внутрішньоартеріального введення алпростану. В обох групах досліджували швидкість та об’єм артеріального припливу та венозного відтоку до та після лікування. При порівнянні результатів у другій групі виявлено кращі результати, ніж у першій групі.