МАЛОІНФУЗІЙНА ТЕРАПІЯ В ПУЛЬМОНОЛОГІЇ - Бутвін, І. М. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті викладено аналіз сучасної інфузійної терапії в лікуванні пульмонологічних хворих. Наголошено, що при виборі інфузійного середовища необхідно орієнтуватися на профіль безпечності та ефективності даного препарату. За останні роки значно розширився асортимент інфузійних засобів для корекції гемодинамічних порушень, мікроциркуляції та дезінтоксикаційної терапії. Все це свідчить про значний економічний ефект із застосуванням раціональної інфузійної терапії у лікуванні гострих та хронічних захворювань органів дихання. Застосування інфузійних препаратів дозволяє суттєво зменшити тривалість лікування та ризик виникнення нових захворювань, запобігти загостренням хронічних хвороб і тим самим підвищити працездатність людини.