ЕПІМІКРОСКОПІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ БУДОВИ ІНТЕРГЛОБУЛЯРНОГО ДЕНТИНУ ЗУБІВ У ВІКОВОМУ АСПЕКТІ - Гасюк, П. А. (Вісник наукових досліджень, 2013)
В умовах вираженої фізіологічної стертості емалі на висушених гістохімічно забарвлених шліфах вздовж емалево-дентинної межі, а також безпосередньо в самому дентині з’являються канали. Дані канали контактують із зруйнованими дентинними трубочками і з інтерглобулярним дентином, а їх утворення пов’язано із зміною тестури кристалітів гідроксиапатиту.