ЕФЕКТИВНІСТЬ КОМПЛЕКСНОЇ ТЕРАПІЇ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ УРСОСАНУ В ПАЦІЄНТІВ З ВИРАЗКОВОЮ ХВОРОБОЮ І МОРФОФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ЗМІНАМИ ПЕЧІНКИ - Лихацька, Г. В. (Вісник наукових досліджень, 2013)
З метою дослідження впливу урсосану на клініко-біохімічні показники та стан ендогенної інтоксикації (ЕІ) обстежено 2 групи пацієнтів з виразковою хворобою дванадцятипалої кишки (ВХДПК) у фазі загострення: 20 хвлрих першої групи отримували стандартну антихелікобактерну терапію, 18 пацієнтів другої групи додатково приймали урсосан по 10−15 мг/кг маси тіла впродовж 4-х тижнів. У результаті досліджень встановлено, що комплексна терапія з включенням урсосану зумовлює кращий терапевтичний ефект за рахунок його гепатопротекторних властивостей.