МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ РОГІВКИ ЗА УМОВИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ МЕХАНІЧНОЇ НЕПРОНИКАЮЧОЇ ТРАВМИ ТА ЇЇ КОРЕКЦІЇ КЕРАТОКСЕНОІМПЛАНТАТОМ - Турчин, М. В.; Кліщ, І. М.; Борис, Р. М. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Досліджено вплив непроникаючої механічної травми рогівки на її гістологічну структуру в кролів та за її корекції кератоксеноімплантатом. За умов механічної травми рогівки значно порушується структурна організація переднього епітелію, пограничної пластинки та власної речовини. Застосування кріоліофілізованої ксенорогівки після механічної травми рогівки зменшує ступінь ушкодження її компонентів, активізує регенераторні процеси, що сприяє поступовому оновленню та відносній нормалізації переднього епітелію, пограничної пластинки та власної речовини рогівки.