ВПЛИВ КОМБІНОВАНОЇ АНТИГІПЕРТЕНЗИВНОЇ ТЕРАПІЇ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ КАНДЕСАРТАНУ АБО ЛІЗИНОПРИЛУ НА ДІАСТОЛІЧНУ ФУНКЦІЮ ЛІВОГО ШЛУНОЧКА У ХВОРИХ НА СТАБІЛЬНУ ІХС ІЗ СУПУТНІМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ 2 ТИПУ - Балабан, А. І.; Радецька, Л. В.; Боб, О. О.; Боб, А. О.; Наумова, Л. В. (Вісник наукових досліджень, 2016)
ВПЛИВ КОМБІНОВАНОЇ АНТИГІПЕРТЕНЗИВНОЇ ТЕРАПІЇ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ КАНДЕСАРТАНУ АБО ЛІЗИНОПРИЛУ НА ДІАСТОЛІЧНУ ФУНКЦІЮ ЛІВОГО ШЛУНОЧКА У ХВОРИХ НА СТАБІЛЬНУ ІХС ІЗ СУПУТНІМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ 2 ТИПУ Представлено результати особливостей змін показників діастолічної функції лівого шлуночка (ДФлш) у хворих на Іхс: стабільну стенокардію напруги із супутнім цукровим діабетом (ЦД) 2 типу до лікування та через 3 місяці після використання комплексної стандартної терапії із застосуванням кандесартану або лізиноприлу. Відмічено зниження проявів діастолічної серцевої недостатності у даних пацієнтів та більш виражене поліпшення показників ДФлш через 3 місяці лікування при застосуванні кандесартану порівняно з групою лізиноприлу.