ПОЛІОРГАННА НЕДОСТАТНІСТЬ ТА ЕНДОГЕННА ІНТОКСИКАЦІЯ ЯК ОСНОВНІ УСКЛАДНЕННЯ ГОСТРОГО ГНІЙНОГО РОЗЛИТОГО ПЕРИТОНІТУ - Гантімуров, А. В. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Поліорганна недостатність та ендогенна інтоксикація як основні ускладнення гострого гнійного розлитого перитоніту –в роботі проведено загальний огляд основних ускладнень та причин летальності у хворих із гострим гнійним розлитим перитонітом. Висвітлено частоту втягнення різних органів та їх систем у патологічний процес при розвитку даного захворювання.