МЕХАНІЗМИ РОЗВИТКУ АЛЕРГІЧНОЇ РЕАКЦІЇ ПРИ АЛЕРГІЧНИХ ДЕРМАТОЗАХ - Бакалець, О. В. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті висвітлено узагальнення результатів досліджень останнього десятиліття, присвячених патогенезу алергодерматозів. Розглянуто роль спадковості, етіологічні та патогенетичні аспекти розвитку алергічного процесу при цій патології. Чималу увагу присвячено змінам показників гуморального та клітинного імунітету як в цілому організмі, так й у місці алергічного запалення.